ΙΩAΝΝΙΝΑ


 3ΗΜΕΡΗ οδική ΕΚΔΡΟΜΗ ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ

1η μέρα

Πρωινή αναχώρηση μέσω Ισθμού για να πάμε από το Ρίο και να περάσουμε την καινούργια γέφυρα για το Αντίρριο. Μετά από μια στάση στην Αμφιλοχία νωρίς το απόγευμα άφιξη στα ΙΩΑΝΝΙΝΑ. Επίσκεψη στη Λίμνη και στο σπίτι του ΑΛΗ ΠΑΣΑ στο φημισμένο νησάκι. Επιστροφή στα ΙΩΑΝΝΙΝΑ και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ οργανωμένο δείπνο (προαιρετικό).

2η μέρα
Πρωινό φαγητό στο ξενοδοχείο μας και μετά αναχώρηση για τα περίφημα ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ, τα Βυζαντινά Μοναστήρια, τις Δρακολίμνες, τα φαράγγια, τα γεφύρια, ένα πολύμορφο φυσικό τοπίο ιδανικό για τη δημιουργία αρμονικής σχέσης ανάμεσα στον άνθρωπο και τη φύση. Στο χωριό Κήποι θα επισκεφθούμε το πολύτοξο γεφύρι του χωριού και το Λαογραφικό Μουσείο ΑΓΑΠΙΟΥ ΤΟΛΗ, ενός εξαιρετικού συλλέκτη που κρατάει ζωντανή την κληρονομιά από το ξακουστό ΖΑΓΟΡΙ μιας αλλοτινής εποχής. Μονοδένδρι ένα από τα πλέον όμορφα χωριά με παραδοσιακά πετρόκτιστα σπίτια και καλντερίμια. Η πεζοπορία μέχρι το φαράγγι του ΒΙΚΟΥ στο Μοναστήρι της Αγ.Παρασκευής θα είναι μια μοναδική εμπειρία. Μη παραλείψετε να δοκιμάσετε τις υπέροχες πίτες, λουκάνικα και φασολάδα. Τσεπέλοβο, Αρίστη, Ελαφότοπος, Καπέσοβο χωριά με πλούσια πολιτιστική παράδοση στην λαϊκή τέχνη των παλιών μαστόρων, αγιογράφων, ξυλογλυπτών καθώς και η πλούσια μουσική παράδοση βοηθούν τους μαθητές που θα έρθουν σε επαφή με τους απλούς αυτούς ανθρώπους της γης της Ηπείρου. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στα Ιωάννινα. Οργανωμένο δείπνο (Προαιρετικό).

3η μέρα
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και στη συνέχεια αναχώρηση για το ΣΠΗΛΑΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, ένα από τα πλέον σημαντικά στη χώρα μας με εντυπωσιακούς σταλακτίτες, σταλαγμίτες και μικρές λίμνες. Επίσκεψη στο ΜΟΥΣΕΙΟ του Π. ΒΡΕΛΗ Κέρινων Ομοιωμάτων, όπου ένας εξαιρετικός καλλιτέχνης αναπαριστάνει με θαυμάσιο τρόπο την πορεία της νεότερης Ελλάδας. Παίρνοντας τον δρόμο της επιστροφής, διασχίζουμε την Κοιλάδα του Λούρου ποταμού, ένα καταπληκτικά όμορφο φυσικό περιβάλλων όπου θα σταθμεύσουμε σ'ένα από τα "πεστροφία" για μεσημεριανό φαγητό και ξεκούραση. Το απόγευμα θα κάνουμε μια ακόμη στάση στο Μνημείο-Κήπο των Ηρώων στο Ιστορικό Μεσολόγγι, όπου θα φέρουμε στο νου μας σκηνές από την πολιορκία, ηρωική αντίσταση και τελική πτώση κατά τους Ελληνο-Τουρκικούς πολέμους. Συνεχίζοντας την επιστροφή μας μέσω της γέφυρας Αντίρριου-Ρίου φτάνουμε στην Αθήνα.Ταξίδια & Εκδρομές
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ


Υπηρεσία email

Εγγραφθείτε στην υπηρεσία ώστε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα στο email σας.

Παρακαλώ δώστε το email σας
Διαγραφή

 
 
 
   

Ξενοδοχεία στη Κεφαλονιά

 

Διαμερίσματα στη Κεφαλονιά

 

Ταξίδια & Εκδρομές