ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ


3ΗΜΕΡΗ οδική ΕΚΔΡΟΜΗ Λίμνη ΠΛΑΣΤΗΡΑ

1η μέρα
Πρωινή αναχώρηση και μετά από μια στάση καθ’οδόν για ξεκούραση, διασχίζουμε τον Θεσσαλικό κάμπο και φθάνουμε στην ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ. Ελεύθερος χρόνος για μεσημεριανό φαγητό και στη συνέχεια επισκεπτόμαστε τα ΜΕΤΕΩΡΑ. Ένα από τα πλέον ασυνήθιστα τοπία στο κόσμο με τους εντυπωσιακούς βράχους που στη κορυφή τους πάνω βρίσκονται κρεμασμένα τα Μοναστήρια του 14ου αιώνα που θα επισκεφθούμε Μεγάλο Μετέωρο, Μονή Βαρλαάμ, Μονή Αγ. Στεφάνου. Επιστροφή στην πανέμορφη Καλαμπάκα, τακτοποιούμαστε στο ξενοδοχείο και στα δωμάτια μας, ξεκούραση. Το βράδυ οργανωμένο δείπνο στο ξενοδοχείο (προαιρετικό).

2η μέρα
Πρωινό φαγητό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για την προγραμματισμένη επίσκεψη μας στο Περιβαλλοντικό Κέντρο Νεοχωρίου. Ενημέρωση με οπτικοακουστικό υλικό επί της "Μακέτας" για τα φυσικά Οικοσυστήματα της περιοχής και στη συνέχεια μεσημεριανό φαγητό στον ξενώνα ΑΓΝΑΝΤΙ. Μετά το φαγητό αναχώρηση για το Δάσος του Μπελοκομύτη όπου υπεύθυνος επιστήμονας θα μας παρουσιάσει στο ύπαιθρο, τα οικοσυστήματα του δάσους, του ποταμιού, του βάλτου και της τεχνίτης Λίμνης. Θα περπατήσουμε στα οικολογικά μονοπάτια θαυμάζοντας τον ορεινό όγκο των Αγράφων δυτικά και την πολυσχιδή λίμνη και τον Θεσσαλικό κάμπο ανατολικά. Θα διασχίσουμε το ΦΡΑΓΜΑ, μια εκπληκτική ιδέα του ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΛΑΣΤΗΡΑ όπου ζωογονήθηκε όλη η ευρύτερη περιοχή με την δημιουργία της ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ. Απόγευμα επίσκεψη στη ΜΟΝΗ ΚΟΡΩΝΗΣ όπου θα ξεναγηθούμε σ'έναν από τους Φάρους της Ορθοδοξίας, που διεδραμάτησε σπουδαίο ρόλο κατά τους χρόνους της Τουρκοκρατίας. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο, ξεκούραση. Το βράδυ οργανωμένο δείπνο στο ξενοδοχείο μας (προαιρετικό).

3η μέρα
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και μετά αφού αποχαιρετήσουμε την όμορφη πόλη της Καλαμπάκας, θα επισκεφθούμε την ΕΛΑΤΗ και το ΠΕΡΤΟΥΛΙ ΤΡΙΚΑΛΩΝ. Παραδοσιακά πέτρινα σπίτια, πολλά νερά, ανάμεσα σε πυκνά δάση. Μεσημεριανό φαγητό στις ταβέρνες του χωριού με Γίδα βραστή, παϊδάκια, λουκάνικο και πίτες χωριάτικες. Στο κατέβασμά μας αξίζει να κάνουμε μια μικρή στάση για να θαυμάσουμε το Μονότοξο γεφύρι της Πόρτας λίγο έξω από το χωριό Πύλη, το οποίο έκτισε το 1514 ο Άγιος Βησσαρίων. Αμέσως μετά αναχώρηση για Αθήνα. Στάση για ξεκούραση καθ’οδόν και άφιξη περίπου στις 21:00.

Εφ'όσον υπάρχει διαθέσιμος χρόνος μπορούν να διοργανωθούν επίσης:

  • Επίσκεψη στο Νερόμυλο, άλεσμα σιταριού και ζύμωμα ψωμιού.
  • Επίσκεψη σε ντόπιους βοσκούς στη στάνη τους και άρμεγμα των ζώων.
  • Ιππασία
  • Ποδήλατο βουνού
  • ΚΑΥΑΚ στη λίμνη 6. Ψάρεμα πέστροφας.

Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας για τιμές.Ταξίδια & Εκδρομές
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ


Υπηρεσία email

Εγγραφθείτε στην υπηρεσία ώστε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα στο email σας.

Παρακαλώ δώστε το email σας
Διαγραφή

 
 
 
   

Ξενοδοχεία στη Κεφαλονιά

 

Διαμερίσματα στη Κεφαλονιά

 

Ταξίδια & Εκδρομές